Bescherm je voertuig tegen Koning Winter

0
376
voorruit ontdooien

De voorruit

Je hebt niet de gelegenheid gehad om je voorruit te beschermen, waardoor die volledig bevroren is? Enkele tips …

Sommige wagens beschikken over voorruitverwarming – een metalen draad zit dan ingewerkt in de voorruit. Een snel en doeltreffend systeem dat echter wel wat tijd vergt eer het werkt, vooral als er zich een dikke ijslaag gevormd heeft. Idem voor verwarming via ventilatie. Zelfs in de maximale positie moet de motor zijn werkingstemperatuur bereikt hebben voor er echt warme lucht kan verspreid worden.

Enkele handige tips:

Een krabber volstaat om de ijslaag snel te verwijderen. Zorg dat je een krabber gebruikt die geschikt is voor het werkje en die geen krassen maakt op de voorruit. De krabbers in kunststof die je in de handel vindt, zijn doeltreffend en goedkoop.

Alle in de handel verkrijgbare antivriesproducten werken perfect. We verkiezen wel een manueel te gebruiken spray boven een spuitbus. Niet voor de spreiding van het product, maar omdat een spuitbus snel leeg raakt – product en drijfgas – terwijl een spray lang meegaat.

Absoluut uit den boze

Giet NOOIT warm – of zelfs lauw – water over je bevroren voorruit. Door de thermische schok dreigt ze immers te barsten.

Het koelsysteem

Het koelsysteem

 

Controleer de koelvloeistof van de motor nog voor het kwik een duik neemt. Er zijn eenvoudige en goedkope testers op de markt waarmee je het niveau van antivriesbescherming van de wagen kan controleren. Een 50/50-mengsel van antivries en water geeft je motor bescherming tot ca. -30° C. De additieven in de koelvloeistof helpen bovendien de interne corrosie te voorkomen.

Tip:

  • Gebruik geen gewoon water maar specifieke koelvloeistof. Ga bij twijfel voor de producten die door de fabrikant aanbevolen worden in de gebruiksaanwijzing van je auto.

Verkrijgbaar in de shop :

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here