Electrisch Roken : Veelgestelde vragen

0
331

Eindelijk! Je hebt je elektrische sigaret ontvangen en wilt graag aan de slag. Een goed begin is het halve werk!
In dit artikel bespreken wij veelgestelde vragen over startersets.

Mijn batterij doet niets!

Schrik niet, vrijwel iedere batterij wordt uitgeschakeld geleverd. Deze kun je inschakelen door 5 keer binnen 2 seconden op de vuurknop te drukken. Je kunt de batterij ook weer uitschakelen door 5 keer binnen 2 seconden op de vuurknop te drukken.

Een verbrande smaak voorkomen

Bij het plaatsen van een nieuwe coil is het nodig om de coil vooraf in te druppelen met e-liquid. Dit wordt ook wel primen genoemd.

Primen gaat als volgt: Rondom, of onder in de behuizing van de coil, zie je gaatjes zitten. Deze gaatjes heten “juice holes”. Achter deze gaatjes zie je het (witte) organische katoen. Om de coil correct te primen, druppel je 2 tot 3 druppels e-liquid op het zichtbare katoen.

Hierna kun je de verdamper vullen. Vul deze nooit helemaal vol, om lekkage te voorkomen. Het beste is om de verdamper tot ongeveer 80% te vullen. Nog even geduld! Wacht vijf tot tien minuten, zodat de het organische katoen zich goed kan volzuigen met e-liquid. Hierna kun je gaan dampen.

Vuur je te vroeg, dan kan het zijn dat het katoen nog niet goed verzadigd is met e-liquid. Het katoen verbrandt hierdoor en je krijgt een vieze smaak. Als het katoen eenmaal verbrand is zit er helaas niks anders op dan een nieuwe coil plaatsen.

Inhalatiemethode

Inhaleren, het klinkt misschien gek, je weet als roker toch wel hoe je moet inhaleren?
Toch is het een punt om rekening mee te houden, zo dien je namelijk kalmer te inhaleren dan bij het roken van een gewone/analoge sigaret.

Inhaleer je te ‘hard’, dan heeft de coil (het gloeispiraaltje) niet de kans om de e-liquid te verdampen. Hierdoor wordt de e-liquid omhoog getrokken waardoor deze in de mond komt. Bij elektrisch roken is het daarom nodig om langere, kalmere inhalaties te nemen.

De lampjes blijven knipperen, of ik zie “atomizer short” op het scherm

Je mod geeft aan “Atomizer Short” of “No Atomizer”, of je batterij-indicator knippert snel achtereenvolgend? Dit zou de volgende oorzaken kunnen hebben;

  • De coil is niet goed aangedraaid, of is een slag losser gekomen tijdens het vullen. Draai deze goed aan.
  • De contactpuntjes van de batterij en clearomizer/verdamper zijn vies. Maak deze schoon met een droge tissue.
  • Bij eGo batterijen kan het voorkomen dat het contactpuntje iets inzakt. Dit is echter gemakkelijk te verhelpen. Het contactpunt is het kleine ronde schijfje, dat je aan de bovenkant van de batterij vindt, en omhoog kunt halen door onderstaande instructie te volgen:

Alle eGo batterijen beschikken over een beweegbaar contactpunt. Je kunt proberen het contactpunt rondom lichtjes op te wippen met een paperclip, speld of iets anders kleins. Je kunt hier niets mee beschadigen, mits je iets gebruikt dat klein genoeg is. Vaak wordt er door deze handeling weer contact gemaakt met de geplaatste verdamper.

Nog vragen ? Aarzel dan niet om ons te contacteren, wij helpen je graag !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here